قهوه کلمبیا:
کلمبیا یکی از بزرگترین تولید کنندگان قهوه در جهان (یعنی رتبه سوم و 9% قهوه جهان!) و همچنین لقب مرغوب ترین قهوه عربیکای جهان را دارد. حرفه ای ها بیشتر برای اسپرسو نظرشان روی قهوه های کلمبیا متمرکز شده، دلیل آن، این است که توانایی تحمل برشتگی های تیره و تلخی کمتر یکی از ویژگی های قهوه کلمبیاست.
ارتفاع و محل کشت: کوهستان فینکاس در ارتفاع 1200 تا 2000 متر
نوع: Bourbon, Typica, Caturra, Tabi, Colombia, Maragogipe, Castillo
زمان برداشت: ماه دسامبر و آپریل
عطر و طعم: شیرین، کاکائویی، کاراملی، مرکباتی، فندقی
بادی یا بدنه: متوسط و زیاد
میزان تولید سالانه: 1,914,000,000 پوند در سال 2016
حتما انتطار دارید برای قهوه کلمبیا هم مثل دیگر قهوه ها (قهوه برزیل) یک عطر و طعم و ویژگی را مثال بزنیم و بگوییم این قهوه کلمبیاست؟ قهوه در کلمبیا در محیطهای مختلفی رشد میکند و شامل گونههای مختلفی است. به همین دلیل نمیتوان یک طعم خاص را برای این قهوه تعریف کرد. ولی به طور میانگین طعم آن ملایم و متعادل است. غلظت و بدنه متوسط و نرمی دارد و میزان اسیدیته آن از متوسط تا زیاد متغیر است. و پس از نوشیدن قهوه روی زبان نمیماند.
طعم و عطر آن چیزی مانند عطر گل, مقدار ناچیزی میوههای استوایی, توتهای قرمز, سیب, طعم شیرینی مثل شکلات, نیشکر و کارامل است، رایحهی آن مثل میوهها, مرکبات و مقدار کمی مثل ادویههاست.
یک ناحیهی بزرگی از محل کشت قهوهی کلمبیا در بخش مرکزی نزدیک به ناحیهی مدلین با مساحت 14000 کیلومتر مربع نیز وجود دارد که به عنوان قطب کشت قهوهی کلمبیا شناخته میشود.
نواحی کوههای شرقیتر زمینهای کشت کوچکتری را دارد که به شهرهای بوگوتا (Bogotá) و بوکارامانگا (Bucaranga) نزدیک هستند. قهوهی بوگاتا اسیدیتهی کمتر و روشنی بیشتری دارد. و بوکارامانگا ملایمتر و معمولا غلظت، بادی و طعم بیشتری دارد. هر دو ناحیه مزارعی در ارتفاعات بالا، بیشتر از 2000 متر هستند که این موضوع یکی از مومات کشت قهوهی کلمبیای درجه یک است.
ارتفاع محل کشت بهترین در نوع خود است 2000 متر، خاکی که کاملا مناسب تهیه قهوه است نیز در این امر بی تاثیر نیست. شرایط به گونه ایست که بارش در دو طرف محل قهوه خیز صورت میگیرد و آب هوایی فوق العاده (دمای 7 تا 23 درجه سانتیگراد و مناسب در روز و ماهای سال، کیفیت خاک) را محیا می کند. اما نکته مهم دیگر نوع و گونه ای است که در این کشور کشت میشود. البته نا گفته نماید دولت و متخصصین قهوه (انتخاب بهترین زمان برداشت ماه دسامبر و آپریل تا ژانویه و بهترین روش جداسازی دانه قهوه از گوشت آن، کنترل کیفیت خاک و . ) کلمبیا نیز در این خصوص کم نگذاشته اند. کلمبیا به اهلش ثابت کرد که قهوه هایش از سرزمین قهوه می آیند!
درباره این سایت